Mobil 2 Smaka på Tvååker
loading...

grimeton radiostation

På somrarna sågs mastmålarna sitta och dingla med benen uppe Grimetonmasterna. Bredvid sig i sittkorgen hade de skrapor, stålborstar, färg, penslar – och matlådan. När det var tid för rast dukades kaffekoppen upp på närmaste stålbalk. Med färgstänk som extra pålägg på smörgåsen njöt de av en stunds välförtjänt vila och kanske också av utsikten.

Idag finns möjlighet att njuta av gott fika på marknivå i Kafé Gnistan på världsarvet, beläget inne besökscentrum. Här erbjuds ekologiskt/fair trade-kaffe och te, drycker, smörgåsar med lokala delikatesser, bakverk och passande nog på en radiostation även en radiokaka.

Passa även på att prova familjeaktiviteterna och gå med på en guidad visning av Grimeton Radiostation, som idag är den enda kvarvarande, och fortfarande fungerande, radiostationen i sitt slag i världen. Det medförde att platsen 2004 skrevs in på UNESCO:s världsarvslista.

KONTAKT

Adress: Radiostationen 72, 43298 Grimeton
Telefonnummer: 0340–674190
E-post: info@grimeton.org
Hemsida: www.grimeton.org
Facebook: worldheritagegrimetonradiostation
Öppetider: helger och helgdagar i maj och september: 10.00-16.00; Dagligen 1–16 juni 10.00-16.00 samt dagligen 17 juni–31 aug 10.00-17.00 (mindre variationer i öppettiderna förekommer)
 Instagram: @worldheritagegrimeton